26 Şubat 2014 Çarşamba

İŞKEMBE GÜVEÇ/ et yemekleri

Bizim evde "sakatat" çok sevilir. Eğer siz de seviyorsanız Aydın'ın bu tarifini uygulamanızı tavsiye e derim.

Malzemeler; 800 gr işkembe, 400 gr mantar, 1'er adet kırmızı, yeşil ve sarı biber, 4-5 diş sarımsak, 1 bardak kaşar peyniri rendesi, tuz, karabiber, tereyağı

İşkembeyi temizleyip (veya temizletip) iyice yıkadıktan sonra düdüklü tencerede 40 dakika pişirin.  Soğuyan işkembeyi irice küpler halinde kesin. Sarımsak, mantar ve biberleri doğrayarak dolgu malzemesini hazır edin. Teker kişilik fırın güveç kaplarına önce işkembeleri sonra mantarları ve sarımsakları paylaştırın. Güveçleri renkli biberlerle süsledikten sonra kaşar peyniri rendesi serpin. Her birini baharatlandırdıktan sonra birer parça tereyağı koyup folyo ile kapattığınız güveç kaplarını fırına yerleştirin. 180 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Folyoları alıp 15-20 dakika daha kaşar kızarana dek pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder