20 Şubat 2014 Perşembe

PİSSALADERİA/ hamur işleri

Pissaladeria; Güney Fransaya özgü bir pizza çeşidi. Beyaz pizza da denilen bu hamurişi, dikdörtgen ve kenarları kıvrık hazırlanıp kare kesim servis ediliyor. Mayalı hamurdan veya pratik olarak milföy hamurundan da yapılıyor. Harcı tuzlu malzemeler içerdiğinden tuz miktarına dikkat etmenizi öneri rim. (Benim düştüğüm hataya düşmeyin diye) Bazı tariflerde geçen ançüezi kullanırsanız hiç tuz koy masanız da olur.

Malzemeler; 3 fincan un, 1 tutam tuz, kabartma tozu, 160 ml su, 80 ml zeytinyağı / 3 adet kırmızı soğan, 3-4 diş sarımsak, 1 adet çili biber, 2 adet sivri biber, kekik, tuz, isteğe göre 1 kaşık bal, zey tinyağı / 2 adet domates, 10-12 adet siyah zeytin, 1 kaşık kapari, karabiber

Un, tuz, kabartma tozu, su ve yağı yoğurup yapışkan olmayan bir hamur tutturun. Üzerini örtüp buz dolabında yarım saat dinlendirin. Piyazlık doğradığınız soğanları, kıyılmış biberler, sarımsak ve ba haratlarla az zeytinyağında 20 dakika kavurun. (Çili biber acısından çekiniyorsanız bal da  ekleyin) Domatesleri soyup çekirdek kısmını alarak doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarıp ikiye bölün. Hamurunuzu hafif unladığınız yağlı kağıdın üzerinde dörtgen açıp kenarlarını kıvırarak yükseltin. Üzerine soğanlı harcı döşedikten sonra domates-zeytin dilimleri ve kaparileri her yere gez direrek süsleyin. Karabiber serpip 220 dereceli fırında 30 dakika pişirin.
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder