26 Şubat 2014 Çarşamba

TORTİLLA/ hamur işleri

Tortilla; "turtacık" anlamına gelen mayasız, ince ve yassı bir ekmek. Meksika, Karayipler, Orta ve Kuzey Amerika'da mısır unu veya beyaz undan yapılan bu ekmek türü Avrupalıların Amerika'ya varmasından önceki döneme aittir. Mısır unlu versiyonu orijinal ve otantik Kuzey Amerika tortillası olup, beyaz undan yapılan tortillalar, Meksika'nın mısır yetiştirmeye uygun olmayan bölgeleri dolayı sıyla ortaya çıkmıştır.

Malzemeler; 3,5 fincan un, tuz, kabartma tozu, 1/2 fincan bitkisel sıvı yağ, 1 fincan kaynar su

Tüm malzemeleri karıştırıp tezgaha alarak 20 kez yoğurun. Üzerine bez örterek 15 dakika dinlendi rin. Hamuru 12'ye bölüp her topağı ince açın. Tortillaların her bir tarafını yağsız kızgın tavada 1-2 da kika pişirdikten sonra servise hazırdır. Artık isterseniz Enchilada yapın, isterseniz kahvaltıda tüketin,  afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder