8 Şubat 2014 Cumartesi

PANCARLI MERCİMEK SALATASI/ salatalar+zy. yemekler

Vitamin ve mineral açısından zengin, antioksidan özellikler taşıyan bu sebzenin tüketimi ne yazık ki çok yaygın değil. Artık büyük marketlerde hazır haşlanmışı da satılan toprağımsı lezzetli pancar ile çok renkli ve hafif bir öğle yemeği yapmak isteyince bu tarif ortaya çıktı.

Malzemeler; 2 adet pancar, 1 bardak yeşil mercimek, 100 gr beyaz peynir, yarım demet maydanoz, tuz, karabiber, zeytinyağı, 1 adet limon suyu

Eğer haşlanmışını bulamadıysanız pancarları alüminyum folyoya sarıp (çünkü çok renk bırakır) 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin. Soyup dilimleyin. (Bu işlem sırasında da ellerinizi yağlamanız iyi olur) Yeşil mercimeği haşlayıp süzün. Servis tabağına önce mercimeği, üzerine de pancar dilimlerini yerleştirin. Salatanın üzerine küp kestiğiniz peynirleri ve kıydığınız maydanozu serpiştirip çırptığınız salata sosunu gezdirerek servis ediniz, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder