26 Şubat 2014 Çarşamba

KAVRUK SEBZE SALATASI/ sebze yemekleri

Ilık salataları severim, fırında kavrulmuş-kızartılmış sebzeleri de çok severim. İkisini bir araya getirin ce bu tarif ortaya çıktı. Daha önce karnabahardan yapmıştım, o da çok lezzetli oldu. Tahminim pata tes, havuç, balkabağı veya karışık sebzelerle de yapılabilir ve harika sonuç alınır.

Malzemeler; 1/2 kilo Brüksel lahanası, 1 adet kuru soğan, 2-3 diş sarımsak, 1 adet portakal suyu ve kabuk rendesi, kimyon, tuz, karabiber, pul biber, 1 kaşık bal, zeytinyağı, 1 avuç çam fıstık, 2 kaşık  kapari, yarım demet maydanoz, 1 avuç kuru üzüm

Brüksel lahanalarını ikiye kesip fırın tepsisine yerleştirin. Üzerlerini yağlayıp tuz ve biber gezdirin. 200 dereceli fırında 20 dakika pişirin. Çam fıstık, kuru üzüm ve kaparileri bir tavada yağsız kavurun. Maydanozu kıyın. Çok ince kıydığınız soğan, sarımsak, portakal kabuğu rendesi, portakal suyu, zeytinyağı, bal ve baha ratları çırparak salata sosunu hazırlayın. Fırından çıkardığınız sıcak lahanaları servis kasesinde sos ile karıştırıp üzerini kavrulmuş kapari+ fıstık+ k. üzüm ile süsledikten sonra maydanoz serperek salatayı tamamlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder