10 Şubat 2014 Pazartesi

PİRİ PİRİ SOSLU TAVUK/ et yemekleri

Bu acılı Portekiz yemeği geleneksel olarak yanında patates kızartması ile yenir. Bütün Akdeniz lezzet lerinin karışımı olan bu sosu çokça hazırlayıp bir kavanozda muhafaza ederek istediğiniz zaman da kullanabilirsiniz.

Malzemeler; Derili 8-10 parça tavuk eti (pirzola, kalça vs.. olabilir, ben bageti tercih ettim), 3 adet ye şil biber, 1 adet çili biber, 2-3 adet acı kuru biber, (farklı acı biberler kullanıp tatlı-acı dengesini sağla yabilirsiniz) 1 adet kırmızı soğan, 3-4 diş sarımsak, 1 adet limon suyu ve kabuk rendesi, tuz, karabi ber, pul biber, fesleğen, kekik, biberiye, sirke, zeytinyağı, sosu açmak için su

 
Tavuk parçalarını tuzlayıp biberleyin ve etli kısımlarına birkaç kesik atın. Tüm sos malzemelerini iri ce kesip rondoya alın. Limon suyu, limon kabuğu rendesi, yağ ve sirke ile baharatları ekleyerek karı şımı çekin. Sosun yoğunluğuna göre su ilave edip bir daha rondolayın. Bir kaba aldığınız tavukların üzerine sosu döküp 1 saat kadar marine edin. Fırın tepsisine tavuk parçalarını derileri üstte olmak ü zere dizip sosu üzerlerinde gezdirin. Önceden 210 derecede ısıtılmış fırında      dakika pişirin. Sosun kalan sulu kısmını çektirip pişirerek servis sırasında ikinci bir sos gibi kullanabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder