30 Ocak 2014 Perşembe

TEPSİ AŞI/ yerel yemekler

Denizli yöresine ait bu yemek, kışın vejetaryenler ve tabii herkes için çok lezzetli bir seçenek.

Malzemeler; 1 bağ kuru patlıcan, 1 bağ kuru kabak, 1 bağ kuru biber, 10 adet kuru domates, 4-5 adet patates, 2 kaşık salça (biber+domates), 1 baş sarımsak, zeytinyağı, 1 kase çırpılmış yoğurt, tuz, karabi ber, isteğe göre pulbiber

Patatesleri soyup 2 cm kalınlığında dilimleyin. Kaynar suda yarım haşlayın. Yuvarlak fırın kabınıza patates dilimlerini dizin. Kuru patlıcan, biber ve kabağı kaynar su dolu tencerede yumuşayana dek haşlayın. Kuru domatesleri sıcak su dolu bir kasede yumuşatın. Patatesler çeşnilendirildikten sonra üzerlerine kat kat kuru sebzeleri dizin. Dişlere böldüğünüz sarımsakları ikiye bölüp serpiştirin. 2 bardak su, zeytinyağı, baharatlar ve sal çaları bir kapta iyice çırpıp yemeğin üzerinde gezdirin. Tepsi aşını 180 derecelik fırında patatesler yumuşayıncaya dek pişirin. Yanında yoğurt veya bence sarımsaklı yoğurtla servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder