22 Ocak 2014 Çarşamba

YORKSHİRE PUDİNGİ/ hamurişleri


Puding dendiğine bakmayın, genelde rostonun yanında servis edilen bir İngiliz çöreği. Bu ekmekçik ler aslında pankekin fırında yapılan hali olup içine şeker konmuyor. Ancak yumurta olgusundan do layı çok güzel kabarıyor. Bence pofuduk Yorkshire pudinglerine tuz yerine şeker ve kuru üzüm ekle nirse başarılı bir tatlı çörek elde etmek mümkün.

Malzemeler; 1,5 bardak süt, 1,5 bardak un, 3 adet yumurta, tuz, tereyağı veya zeytinyağı

Yumurtaları bir kaba alıp mikserle bir dakika çırpın. Yumurtalara sütü ilave edip bir dakika daha çır pın. Karışıma un ve tuz ekleyerek kremamsı bir kıvam alana dek çırpmaya devam edin. 6-8 adet pu ding kalıbının dibine 1 çay kaşığı yağ koyup ısıtılmış fırına vererek yağı eritin. Karışımı puding kalıp larının 2/3 sine gelecek şekilde doldurarak paylaştırın. Önceden 220 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder