25 Ocak 2014 Cumartesi

YULAFLI, MEYVELİ KEK/ tatlılar

Aslında bu kek bence kırmızı meyvelerle daha güzel oluyor. Ancak Aydın ne zamandır elmalı bir kuki istediği için elmalı örneğini tarifliyorum. Eğer benim tavsiyeme uyacaksanız 2 bardak karışık kırmızı meyve (böğürtlen, çilek vb..) yeterli olacaktır..

Malzemeler; 2-3 adet elma, tarçın, yarım limon suyu, 2 kaşık pudra şekeri, 1 adet yumurta, 1 bardak esmer şeker, 3 tepeleme kaşık tereyağı, 1+1/4 bardak un, kabartma tozu, bir tutam tuz, 2 bardak yulaf ezmesi, 1 avuç ceviz kırığı (kırmızı meyvelerle yaptığınızda kuruyemiş kullanmayabilir ya da cevizi file/toz bademle değiştirebilirsiniz.)

Elmaları soyup küçük küpler halinde kesin. Elmaları tavaya alıp üzerine yarım limon suyu, 1 kaşık pudra şekeri ve tarçın ekleyin. Meyve karamelize olana dek bir taşım pişirin. Yumurta ile şekeri iyi ce çırpın. Tereyağını eritip yumurtalı karışıma ekleyerek tekrar karıştırın. Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyip mikserleyin. 1,5 bardak yulaf ezmesini ilave edip karışımı yoğurun. Karışımın 2/3sini yağlı bir kalıba yerleştirin. Üstüne elmalı harcı döşeyin. Kalan hamur karışımına kalan yulaf ezmesi ve ce vizi ilave edip harmanlayın. Kekin en üstüne bu karışımı yayıp önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Soğuduktan sonra 1 kaşık pudra şekerini kekin üzerine serpip dilimleyerek servis e din.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder