Google+ Followers

15 Ocak 2014 Çarşamba

KARAYİP USULÜ TAVUK KANAT/ et yemekleri

Literatürdeki adı "Jamacian jerk chicken wings" olan bu yemek klasik bir karayip yemeği. Habanero biberi bulamadığım için 2 acı kuru biber kullanmak haricinde ana tarife bağlı kaldım.

Malzemeler; 15-20 adet tavuk kanat, 1/4 bardak soya sosu, 3-4 dal taze soğan, 1/4 bardak sirke, ke kik, 1 adet habanero biberi, 1 adet portakal suyu, 2-3 diş sarımsak, muskat, tuz, karabiber, kırmızı pul biber, 2 kaşık esmer şeker ve bal, isteğe göre rezene tohumu veya yenibahar, limon suyu

Tavuk kanatları limon suyuyla ovalayıp suda iyice yıkayın ve kurulayın. Böylece sosu olabildiğince içine alacaktır. Marine sosunun tüm malzemelerini blender'dan geçirin. Soya sosundan dolayı tuzu tadına bakarak ekleyin. Sosun 3/4ünü ayırıp geri kalan sos ve tavuk kanatları bir kapta harmanlayın. Kabı streç filmle kaplayıp buzdolabına kaldırın. 2-4 saat tavukları dinlendirdikten sonra derileri alta gelecek şekilde tepsideki yağlı kağıda dizin. 175 derecedeki fırında 20 dakika pişirin. Bu ilk pişirim de kalan sosu ateşe alıp çektirerek koyulaştırın. Fırından çıkardığınız tavuk kanatları ters çevirip üzer lerine sosu sürün. 200 derecede 20 dakika daha pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder