30 Ocak 2014 Perşembe

MERENG/ tatlılar

Batılıların "mereng", bizim "beze" dediğimiz bu tatlı kalmış yumurta aklarının değerlendirilebileceği nefis, pofuduk bir tat. Ayrıca çoğu tatlıya göre daha az kalori ihtiva ediyor. İşte ben de kekten arta kalan yumurta aklarını bu tarifte kullandım.

Malzemeler; 4 adet yumurta akı, 4 kahve fincanı toz şeker, 1 tutam tuz, 5 damla limon suyu

Fırınınızı 200 dereceye getirip ısıtın. Yumurta aklarını, şeker, tuz ve limon suyu ilavesiyle 20 dakika kadar kar haline gelene dek mikserle çırpın. Fırın tepsisine serdiğiniz yağlı kağıda istediğiniz büyük lükte daireler çizip kağıdı tepsiye ters çevirin. İzi görünen hatlarda kalarak sıkma torbası veya kaşıkla karışımı dairelere yerleştirin. Tepsiyi fırına verip ısıyı 100 dereceye indirin. Fırın kapağı aralık olarak 20 dakika pişirin. Bezeleriniz fırından alıp soğuttuktan sonra servise hazırdır, afiyet olsun.


 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder