1 Ocak 2014 Çarşamba

2014'E MERHABA - ANANASLI TERS YÜZ PUDİNG/ tatlılar

Resmini gördüğünüz "Fırın makarna" bir Maide Uçman klasiği olup (daha dengini bir başka yerde yiyebilmiş olmamama rağmen) sevgili anneciğimizden kalan tarif veraseti Şafak ve bana ait. Üzgünüm, kardeşim tarifin paylaşılmasını bir başka emre kadar yasakladı. Ben de yerini tutmaz ama "kardan çilekler" anlatayım bari! Diplerinden çok az alıp dik durmasını sağladığınız çilekleri enine ikiye bölün. Aynı miktar ricotta peyniri ve kremayı çırpıp pudra şekeri ve birkaç damla limon suyu ilavesiyle karıştırın. Sıkma torbasıyla kremayı çileklerin alt kısmına sıkın ve üst şapkalarını kapatın. Hindistan cevizi rendesi ile süsleyin.
  

Cornwall usulü bu kek bir İngiliz klasiği. Bu tarifte de biraz değişiklik var tabii. Bulması zahmetli ve pahalı akçaağaç şurubu yerine pekmez kullandım. Serviste üstüne koyulan kaymak yerine yılbaşı ru huma uygun  İngiliz asıllıların hem yemeklerde, hem de tatlılarda sıkça kullandıkları yabanmersini sosunu servis ettim.

Malzemeler; 1 adet dilimlenmiş ananas, (veya ananas konservesi) ananas delikleri için kiraz (zamanı olmadığı için siyah üzüm kullandım) 2-3 kaşık pekmez, 2 adet yumurta, kabartma tozu, 1,5 bardak un, 1,5 bardak pudra şekeri, 4 yemek kaşığı tereyağ (oda sıcaklığında), vanilya, 1/2 bardak süt

Fırına dayanıklı bir cam kase veya yarım küre kek kalıbına dipten yanlara doğru ananas dilimlerini dizin. Ananasların kesişme yüzeyleri ve deliklerini üzümle/kirazla doldurun. Pekmezi bütün meyve yüzeyinde gezdirin (ki pişince karamelleşme sağlayacak) Oda sıcaklığındaki tereyağı pudra şekeri ile iyice çırpın. Bu karışıma 2 yumurtayı teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Kuru malzemeleri bir başka kaba eleyin. Kuru ve sıvı karışımı iyice harmanlayıp kek harcını meyvelerin üstüne dökün. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 50-60 dakika pişirin. Soğuyunca ters çevirip yabanmersini sosu ile servis edin.


YABANMERSİNİ SOSU

Malzemeler; 200 gr yabanmersini, 30 gr şeker, 1/2 limon suyu, 1/2 kaşık mısır unu, 1 kaşık su

Meyveleri şeker ve limon suyu ilavesiyle kısık ateşte 5 dakika pişirin. Su ile incelttiğiniz mısır unu nu ekleyip 2 dakika daha sos koyulaşana dek pişirmeye devam edin, servise hazırdır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder