9 Ocak 2014 Perşembe

TAPENADE/ mezeler

Tapenade; Fransa'nın güney doğusundaki "Provance" yöresine özgü bir tarif. Kimi zaman atıştırmalık olarak ekmek üzerine sürülerek, kimi zaman da ana yemeklerin yanında eşlikçi veya başlangıçlarda sos olarak kullanılıyor.

Malzemeler; 5-6 adet siyah zeytin, 5-6 adet yeşil zeytin, 2 diş sarımsak, 3-4 adet ceviz içi, 1 kaşık kapari, 2 parça ançüez, karabiber, 1/2 adet limon suyu ve kabuğu, zeytinyağı

Çekirdeklerini çıkardığınız zeytinleri, kıydığınız sarımsakları, ceviz ve ançüezleri, tuzunu suda yıka yarak aldığınız kapariyi ve küçük küçük kestiğiniz limon kabuklarını rondodan geçirin. Limon suyu,  karabiber ve zeytinyağı ekleyip bir daha çekerek yoğun bir sos haline getirin. Tapenadınız servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder