22 Ocak 2014 Çarşamba

MERCİMEKLİ PUFLAR/ mezeler

Maksut Aşkar'dan nefis bir tarif. Yanında geliştirip "naneli sos" dediğim bir dip sosla servis ettim.

Malzemeler; 1 bardak kırmızı mercimek, (sarı da olur) 1 bardak un, 1 adet yumurta, 1/2 bardak erimiş tereyağı, tuz, 1 bardak kaşar peyniri rendesi

Mercimeği haşlayıp rondoda püre haline getirin. Mercimek püresini çırptığınız yumurta ile karıştırın. Erimiş tereyağı ve unu bir kapta harmanlayın. Mercimek püresi, yağlı un, bir tutam tuz ve rende kaşa rı homojen bir yapı kazanana dek karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine karışımdan istediğiniz şekillerde dizip önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

NANELİ DİP SOS

Kıyılmış bir demet nane yaprağı, rendelenmiş bir parmak zencefil, kıyılmış yarım demet maydanoz, ezilmiş 2 diş sarımsak, tuz, 1 kaşık zeytinyağı, yarım limon suyu ve 1 kaşık balı ocakta malzemeler özdeşleşene dek pişirin. Dişe gelsin istemezseniz tüm malzemeleri rondodan geçirebilirsiniz . Emin olun; puflara çok güzel bir banmalık oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder