29 Aralık 2013 Pazar

MİNESTRONE/ çorbalar

Minestrone koyu kıvamlı, ünlü İtalyan sebze çorbası olup çorbadan ziyade sulu yemeğe benzer. İçin de yok yoktur. Mevsimlere göre ve ev haline göre içindeki sebzeler değişebilir, içine makarna yerine arpa şehriye, pirinç veya fasulye konabilir. Örneğin; kabak, patates, pırasa veya şalgam da kullanılabilir. Genelde çoğu yörede ilk kavurmada bacon türü bir et eklendiği gibi en önemli iki özelliğinden biri et suyu veya tavuk suyu kullanılması (ben bulyon kullandım), diğeri üzerinde parmesan peyniri rendesi ile servis edilmesidir.

Malzemeler; 7-8 bardak et veya tavuk suyu, 1 adet havuç, (Aydın pişmiş havuç sevmediği için 1 di lim bal kabağı kullandım) 3 adet kereviz sapı, 1 adet kuru soğan, 3-4 diş sarımsak, 1 parmak zence fil, 1 adet domates, 1 kaşık salça, 1 kase haşlanmış bezelye, 1-2 kase kıyılmış lahana, 1 kase küçük formlu makarna, tuz, karabiber, kimyon, tereyağı ve zeytinyağ, yarım demet maydanoz ve fesleğen

 
Çorba tenceresine yağları alıp küp doğradığınız soğan, havuç, kereviz sapı ve çenttiğiniz sarımsakları ekleyerek renkleri değişene dek kavurun. Bu esnada kullanacağınız tüm sebzeleri küp küp kesip hazır layın. Salçayı ekleyip öldürün. Domates ve zencefil rendesi ilavesiyle 5 dakika daha kavurun. Suyunu ve kıyılmış lahanayı ekleyin. Baharatla çeşnilendirip lahana sönüşene dek pişirin. En son makarna, be zelye ve kıyılmış otları ilave edip 10-15 dakika daha pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder