Google+ Followers

14 Aralık 2013 Cumartesi

LAHANALI MAKARNA/ makarnalar+pilavlar

Bu tarif Roma'ya özgü bir makarna spesiyali. Aslında yeşil kıvırcık lahana ile yapılıyorsa da ben baş ka bir yemek için alıp bitiremediğim lahanayı değerlendirdim. Basbayağı da oldu, bence çin lahanası da kullanılabilir.

Malzemeler; 500 gr kelebek makarna, 250 gr kıyılmış lahana, 200 gr haşlanmış nohut, 1 adet küçük soğan, 3-4 dal taze soğan, zeytinyağı, tuz ve su, isteğe göre 50 gr kıyılmış salam veya jambon

İnce kıydığınız soğanları zeytinyağında eklediğiniz  salamlarla kavurun. Kıyılmış lahanaları ekleyip sebze yumuşayıncaya dek pişirin. Yarısını rondodan geçirdiğiniz haşlanmış nohutları karışıma ekle yin. Böylece sos kremamsı bir kıvam alacak. Tuz ile çeşnilendirin. 5-10 dakika süren pişirme süre cinde sebzeler kurursa su ilave edin. Al dente haşladığınız makarnayı süzüp sos ile karıştırdıktan son ra zeytinyağı gezdirip servis edin. Üzerine keçi peyniri serpmenizi de tavsiye ederim, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder