14 Aralık 2013 Cumartesi

ÇİKOLATALI "S" BİSKÜVİLER/ tatlılar

Rudolph Van Veen'in 24 Kitchen 'da verdiği bu tarif, İsviçreye özgü bir spesiyal tatlı. Aslında bisküviden daha çok bir çeşit beze. Rudolph'un önerileri tırtıklı uçlu sıkma torbası kullanmak ve ocağın kapanmaması için kapak la gövde arasına tahta kaşık sıkıştırmaktı. İlk önerisini malzemesizlikten, ikincisini de unutkanlıktan gerçekleşti remedim. Yinede dışı kıtır, içi yumuşak nefis "S" lerim oldu. Neme lazım, sizleri tarife tamamen uymak konu sunda bilgilendirmek benim görevim.

Malzemeler; 3 adet yumurta akı, 210 gr toz şeker, 60 ml su, 100 gr bitter çukulata

Fırınınızı 170 derecede ısıtın. Yumurta aklarına 70 gr şeker ilave edip kar haline gelene dek çırpın. Kalan 140 gr şekeri 60 ml suya ekleyip karıştırın. Üzeri göz göz olana dek kaynatıp kaynatmaya 2 dakika daha devam e din. Blender'ın bir ucundan şerbeti aklara azar azar ekleyip diğer köşede çırpmaya devam edin. (Sıcak şerbet blender'ın karıştırma aparatlarına değmesin) Akları karışım  soğuyuncaya dek çırpmaya devam edin. Küçük kırdığınız çukulata parçalarını benmari usulünce eritin. En son erimiş çukulatayı da aklı karışımla karıştırıp sık ma torbasına doldurun. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine bisküvi içeriğini "S" biçiminde sıkın ve fırında 15 da
kika pişirin. Yanına da mutlak bir çeşit kahve yapın, harika oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder