14 Aralık 2013 Cumartesi

LİMONLU, KABAKLI BAR/ tatlılar


Malzemeler; 125 gr oda sıcaklığında tereyağı, 55 gr pudra şekeri, 140 gr un, 2 adet yumurta, 1 adet yumurta akı, 100 gr şeker, 1 adet limon suyu ve limon kabuğu rendesi, 1 adet kabak, bir tutam tuz

Az kalorili bu tatlıyı havuç ve portakal ile de yapabilirsiniz, farklı bir renk ve lezzette oluyor. Bir ka sede tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene dek çırpın. Harmanladığınız un ve tuzu ekle yip hamur haline getirin. Hamuru 20 cm.lik kare bir tepsiye yerleştirip katılaşıncaya dek 15-20 daki ka buzdolabında dinlendirin. Hamuru birkaç yerinden çatalla delip önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana dek 20 dakika pişirin. Dolgu malzemesi için bir kasede yumurtaları, yumurta akını ve toz şekeri çırpın. Limon suyu ve kabuk rendesini, rendelediğiniz kabağı ekleyerek karıştırın. Fırından aldığınız hamur sıcakken üzerine dolgu malzemesini boşaltın. Tekrar fırına verip üst dolgu kızarınca ya kadar 20-25 dakika pişirmeye devam edin. Kek tamamen soğuyunca bıçakla 16 dikdörtgen parça ya bölüp servise hazırlayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder