14 Aralık 2013 Cumartesi

FIRINDA KIZARMIŞ TAVUK İNCİK/ et yemekleri

Malzemeler; 4 adet tavuk incik baget, 2 adet yumurta, 1 adet kuru soğan, 2-3 diş sarımsak, tuz, kara biber, isteğe bağlı baharat (zencefil, kırmızı biber, vs..), 1/2 bardak un, 1/2 bardak mısır unu, zeytin yağı

"Kentucky fried chicken" tarzı kızarmış tavuk seviyorsanız; kaplaması mevcut, ancak yağda kızartılmadan fırında yarattığım bu çok daha hafif ve sağlıklı tarifi denemenizi tavsiye ederim. Bir kasede doğradığınız soğan, çenttiğiniz sarımsak ve çırpılmış yumurtaları karıştırın ve baharatla  çeşnilendirin. Tavuk bagetleri de ekleyip iyice harmanlayarak üzerini streç filmle kapatın. 1-2 sa at buzdolabında marine edin. Bir yayvan kapta unları tuz ve biber ilavesiyle karıştırın. Marinasyon dan çıkarttığınız tavuk parçalarını önce unlu karışıma iyice bulayıp daha sonra kızgın fırında ısıttığı nız fırın tepsisine dizin. (Böylece kızartma işlemi fırına girmeden başlamış olacak) Fırında 10 dakikada bir üzerlerine zeytinyağ ( veya bitkisel yağ) sürerek kızarana dek pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder