26 Aralık 2013 Perşembe

BALKABAK MÜCVERİ/ sebze yemekleri

Yine Roma'dan yerel bir lezzet. Bizim mutfağımızda kullanımı genelde tatlıyla sınırlı kalan güzelim  balkabağı İtalya'da kışın vazgeçilmez sebzelerinden. Söz konusu tarif te çok basit, hafif, besleyici ve kalori fakiri bir yemek.

 
Balkabağı dilimlerini tuzlayın. Bir saat kadar dinlendirip sebzeyi fazla sularından arındırın. Çok ince kestikten sonra zeytinyağı, tuz, karabiber, biberiye ve dövülmüş sarımsak karışımını dilimlerin üze rine fırça ile sürün. Dilimleri una bulayıp hafif  zeytin yağlanmış fırın kağıdı üzerine mücver gibi yer leştirin. 180 derecede ısıtılmış fırında ön pişirim yaptıktan sonra ızgarayı açıp çıtır çıtır olana dek pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder