31 Mart 2014 Pazartesi

CACCİATORE/ et yemekleri

Cacciatore, İtalyanca 'da "avcı" anlamına gelir. Bu yemek av eti, örneğin tavşan ile de yapılır. Belirli bölgelerde mevcut malzemelere dayalı bu yemeğin farklı çeşitleri vardır. Örneğin, güneyde kırmızı şarap, kuzeyde beyaz şarap kullanılır.
Tavuk cacciatore, domates sos tabanlı bir kızarmış tavuk yemeğidir. Peki niye "avcı stili"? Eve eli boş dönen avcının yemek için tavuk öldürmesinden dolayı!

Malzemeler; 1/2 adet derili tavuk parçaları, ( ben 2 adet derili tavuk budu kullandım) tuz, zeytinyağı, karabiber, kekik, 1 avuç zeytin, 1/3 bardak şarap, 1 adet kuru soğan, 3-4 diş sarımsak, 3-4 adet doma tes, 1 adet kırmızı biber, 2-3 adet yeşil biber, 200 gr mantar

Derili tavuk parçalarını zeytinyağında mühürleyip rengi dönünce bir tabağa alın. Küp doğradığınız soğan, kıyılmış biber ve dilimlenmiş mantarları tencereye koyup gerekirse biraz yağ ilavesi yapın. Yumuşamaya başlayınca kıyılmış sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edin. Şarapla deglaze edip (veya sirke ya da limon suyu) tencerenin dibini kazıyın. Küp kesilmiş domatesleri ve baharatları ila ve edin. Domatesler diriliğini kaybedince tencereye tavuk parçalarını geri koyun, zeytinleri serpişti rin. Tencerenin kapağını kapatıp düşük ısıda 30-40 dakika kadar tavuklar yumuşayıncaya dek pişirin.
  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder