22 Mart 2014 Cumartesi

CHAKALAKA/ sebze yemekleri

Chakalaka,  Güney Afrikalı bir aşçıdan (bkz. Siba's table) aldığım çok renkli ve lezzetli bir tarif. Başka kaynaklardan da araştırmaya çalıştım, bazılarında etten de bahsediliyorsa da tam emin olamadığım için doğrudan Siba'nın tarifini paylaşıyorum. Yani ben onun yalancısıyım!

Malzemeler; 1 adet kırmızı soğan, 3-4 diş sarımsak, 1 parmak zencefil, 2 tatlı kaşığı köri, 1 adet çili biber, 3-4 adet sivri yeşil biber, 2 adet kırmızı biber, varsa 1 adet sarı biber, 5 adet havuç, 1 kaşık sal ça, 2 adet domates, tuz, karabiber, kekik, 1 kutu haşlanmış Meksika fasulyesi, zeytinyağı

Doğranmış soğan, rende zencefil, çentilmiş sarımsak ve köriyi zeytinyağı eklediğiniz tencerede kavu run. Tüm biberleri doğrayıp tencereye ekleyerek kavurmaya devam edin. Salçayı ilave edip öldürün.  Rendelediğiniz havuçları ekleyin. Havuçlar yumuşamaya başlayınca küp kesilmiş domatesleri ve ba haratları ilave edin. Yemek suyunu çekmeye başlayınca süzdüğünüz Meksika fasulyelerini yarım bardak su ile birlikte ekleyip 5 dakika daha pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder