17 Mart 2014 Pazartesi

MOCHA PASTA/ tatlılar

Pasta dediğime bakmayın, aslında az yağlı, az unlu ve az şekerli bir diyet keki. Ayrıca yumurtanın sağladığı tıkız olmayan gözenekli bir yapısı var, daha ne olsun.

Malzemeler; 3/4 bardak buğday unu, 1/2 bardak un, 1/2 bardak kakao, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı karbonat, 1 fiske tuz, 2'şer kaşık tereyağı ve sıvı yağ, 60 gr bitter çikolata, 2 adet yumurta, 2 adet yumurta akı, 1 bardak yoğurt, 1 paket vanilya, 1 bardak şeker, 1,5 kaşık espresso, 1 paket labne, 1/3 bardak pudra şekeri

 
Unları, kakao, kabartma tozu, tuz, vanilya ve karbonat ile karıştırarak kuru malzemeyi hazırlayın. Benmari usulünde çikolatayı eritip soğutun. Bir kaserolada tereyağı eritip soğuttuktan sonra sıvıyağ ile karıştırın. 1 kaşık espresso kahveyi birkaç kaşık sıcak suda çözdürün. Yumurtaları çırpın. Yumur talara yağ, yoğurt, şeker, erimiş kahve ve çikolatayı ekleyip tekrardan çırpın. Kuru ve yaş malzeme leri kaşıkla iyice karıştırarak harmanlayın. Yağladığınız kek kalıbına kek harcını döşeyip önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Pastanın kreması için süzdüğünüz labne peynirini pudra şekeri ve sıcak suda erittiğiniz kalan yarım kaşık espresso ile çırpın. Fırından çıkarıp dinlendir diğiniz kekin üzerini krema ile kapladıktan sonra mocha pastanız servise hazırdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder