17 Mart 2014 Pazartesi

ÇİKOLATALI PUDİNG KEKİ/ tatlılar

Mikser kullanmadan hazırlandığı için yapımı çok kolay olan bu yarı puding, yarı kek tarif, aynı zamanda içi ıslak ve akışkan olduğu için aşırı dolgun bir lezzete sahip. Mutlaka deneyin.

Malzemeler; (6 kişilik) 1 bardak un, 2 kaşık kakao, 1,5 kaşık kabartma tozu, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 fiske tuz, 2/3 bardak toz şeker, 2 kaşık oda sıcaklığında tereyağı, 1 paket vanilya, 1/2 bardak süt, 60 gr bitter çikolata, / 7 kaşık esmer şeker, 1/2 bardak kakao, 1,5 bardak kaynar su

Unu, kakao, kabartma tozu, tarçın ve tuz ile birlikte bir kaba eleyin. Başka bir kapta tereyağı ile şeke ri vanilya ilavesiyle birbirine yedirin. İki karışımı süt ekleyerek harç haline getirin. Karışıma doğradı ğınız veya rendelediğiniz çikolatayı da ilave edip karıştırın. 6 adet ısıya dayanıklı puding kabını yağ layıp unladıktan sonra silkeleyin. Harcı bu kaplara bölüştürün. Esmer şeker ve kakaoyu karıştırıp her bir kaba eşit miktarda paylaştırın. 1,5 bardak kaynar suyu da yine eşit miktarlarda kaplara ekleyin. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırına puding kaplarını yerleştirip 25-30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder