17 Mart 2014 Pazartesi

PESTOLU GÜL BÖREKLER/ hamur işleri

Malzemeler; (12 adet) 12 kare milföy hamuru, 12 adet kiraz domates, 1 demet fesleğen, 2-3 diş sarım sak, 2 kaşık çam fıstığı, zeytinyağı, 2 kaşık parmesan peyniri rendesi, tuz, 1 adet yumurta sarısı

Ayıkladığınız fesleğen yapraklarını, çentilmiş sarımsak, çam fıstığı, tuz, parmesan peyniri rendesi ve bir fiske tuzla robottan geçirin. Sos kıvamına gelene dek zeytinyağını azar azar ekleyip çekmeye de vam ederek pesto sosunu hazırlayın. Hazır paketlerdeki ikili konumunu bozmadan 6 parça milföy ha murunu oda sıcaklığında bekletin. Biraz unladığınız zeminde hamurları boylamasına açıp yine boyla masına ikiye kesin. Sosu 12 eşit miktarda sürüp hamurları rulo biçiminde sarın. Börekleri yağladığı nız muffin kaplarına dik olarak yerleştirin. Ortalarını açıp her birine domates koyun. Çırptığınız yu murta sarısını sadece gül yapraklarının yatay kısmına sürüp 180 derecede ısıtılmış fırına verin. Do matesler gevşeyip milföy kızarana dek pişirin, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder