25 Mart 2014 Salı

TAVAHİ MAHİ/ et yemekleri

Tavahi mahi, bir Lübnan yemeği. Kış sebzelerinden sıkıldığım bu bahar gününde patlıcanı özlediğimi fark edip biraz araştırma (sağ olasın Sedat Yaşayan/ Cumhuriyet pazar bulmacası) yapınca bizim "patlıcan dizme "ye benzer bu tarifi buldum. Ağız tadımıza uygun bu tarif; içerdiği malzemeler ile  zengin ve yoğun bir lezzete de sahip, daha ne olsun.

Malzemeler; 3-4 adet patlıcan, 1 bardak köftelik bulgur, 400-500 gr döşten kuzu kıyma, 1 çay bardağı pekmez, 1 bardak tahin, 1 çay bardağı sirke, 1 adet kuru soğan, 2 baş sarımsak, tuz, karabiber, pulbi ber

Bir karıştırma kabında kıyma, rende soğan, köftelik bulgur ve baharatları iyice yoğurun. Karışımdan ceviz büyüklüğünde köfteler yapın. Alacalı soyduğunuz patlıcanları 2-3 kalınlığında dilimleyin. Yu varlak bir fırın kabına dairesel olarak, dikine bir patlıcan, bir köfte şeklinde dizim yapın. Ortadaki boşluğa dişlere ayırdığınız sarımsakları koyup yemeğin üzerine tahin, pekmez ve sirkeyi gezdirin. En üste tuz serperek 180 derecelik fırında Tavahi mahiyi pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder