Google+ Followers

31 Mart 2014 Pazartesi

MÜTEBBEL/ mezeler

Ana vatanı Suriye ve Arap dünyası olsa da Mütebbel; Antakya ve civarında da aynı tarifle uygulanan çok lezzetli bir çeşit patlıcan salatası. Mutfakta denemediyseniz bile, güneydoğu turistik gezilerinde veya içkili lokanta menülerinde lezzetine varmış olmanız büyük olasılık. Velev ki hala bu konuda ek siğiniz varsa, ne duruyorsunuz? Hadi mutfağa..

Malzemeler; 2 adet patlıcan (veya 1 adet bostan patlıcanı), 3 kaşık yoğurt, 2-3 kaşık tahin, tuz, 2 diş sarımsak, nane veya maydanoz, 1/2 adet limon suyu, süsleme için; zeytin, turşu ve zeytinyağı

Patlıcanı bir-iki delik açıp fırında veya en iyisi ateşte közleyin. Kabuklarını soyup temizledikten son ra kıyın. Yoğurt, tahin, ezilmiş sarımsak, tuz, limon suyu ve kıyılmış otlarla patlıcanı harmanlayıp servis tabağına alın. Üzerine zeytinyağı gezdirin. Turşu dilimleri ve zeytinle süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder