27 Ocak 2016 Çarşamba

BUĞDAY TURTASI/ kahvaltılık

Diyet ve özellikle önerilen işlenmemiş gıdalar beni daha bir yaratıcı yaptı. Ayrıca bu tarif; yeni aldığım halka kalıpları kullanma imkanı sağladı, daha ne olsun!

Malzemeler; 100 gr aşurelik buğday, 100 gr kaşar peyniri, zeytinyağı, tuz, pul biber, kekik


Buğdayı bol su dolu tencerede şişene dek yaklaşık 30 dakika pişirin. Kaşar peynirini buğday tanesi büyüklü ğüne yakın küçük küçük kıyın. Süzdüğünüz buğdaya peynirleri, yağ ve baharatları ekleyip harmanlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine 4 adet halka kalıbı yerleştirin. Her bir kalıba karışımı paylaştırıp iyice bastırın. Fı rınınızı 180 derecede ısıtıp turtaları 6-8 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder