1 Ocak 2016 Cuma

KIŞ KÖFTESİ/ sebze yemekleri

Kış sebzelerini kullanarak yaptığım bu köfte; yumurta ve un içermesine rağmen mücver kıvamında değil, tam bu yüzden de daha az yağlı ve hafif oluyor. Ayrıca çok yumuşak ve pofuduk bir yapıya sahip. İçindeki kış sebzelerini değiştirmeniz veya arttırmanız da mümkün, daha ne olsun?

Malzemeler; 1/2 adet küçük boy karnabahar, 1 adet kereviz kökü, 2 adet havuç, 1 parmak zencefil,4-5 dal taze soğan, 1/2 demet maydanoz, 2 adet yumurta, 150 gr kaşar peyniri, 1-2 dilim bayat ekmek içi, muskat, tuz, karabiber, 2-3 kaşık un, ayrıca kızartma esnasında un ve sıvı yağ


Köfte için tüm sebzeleri kabaca doğrayıp bir parçalayıcıya alın. Kum haline gelene dek çektikten sonra bir tülbentle sıkarak suyunu atın. Ekmek ve kaşar peyniri ile tekrar çekin. Bir kaba aldığınız sebze karışımına yumurtaları, baharatları ve unu ilave ederek karıştırın. Harçtan avucunuzla parçalar alıp köfte şekli vererek bir tepsiye dizin. Yumuşak bir harç olduğu için elinizi yağlamanız iyi olacaktır. 1 saat dondurucuda dinlendir diğiniz köftelerin üzerini hafifçe unlayıp kızdırdıktan sonra yağ eklediğiniz tavaya ters çevirerek yerleştirin. Di ğer yüzlerini kızartmadan öncede hafif unlayın, böylece köftelerin dışında kıtır bir katman olacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder