4 Ocak 2016 Pazartesi

YABAN MERSİNİ SOSU/ soslar

Datça'dan aldığım taze yaban mersini mührü zamana uğramadan "tatlı" konsepti dışında nasıl değerlendirebili rim ? sorusu beni bu beyaz ve kırmızı etlere çok yakışan iştah açıcı ve lezzetli tarife yönlendirdi.

Malzemeler; 2 bardak taze yaban mersini, 1 adet kırmızı soğan, 3 diş sarımsak, 1 parmak taze zencefil, 1 ka şık jalapeno turşusu/ ya da 1 adet jalapeno biberi, 1/4 bardak pekmez, 2 kaşık zeytinyağı, 2 kaşık sirke, 2 kaşık balzamik sirke, 1/2 adet limon suyu, 2 kaşık worcestershire sosu, kimyon, tuz, karabiber, isteğe göre toz kırmızı biber


Kıyılmış soğan, sarımsak, zencefil ve jalapenoyu yağ eklediğiniz tavada rengi dönene dek kavurun. Yaban mersinlerini ve diğer malzemeleri ekleyip köpürene kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Karışımı soğutup blen der'dan geçirerek sos kıvamına getirin. Benim gibi kullanacağınız miktarı ayırıp kalanını konserveleyerek baş ka et yemekleriniz için buzdolabında muhafaza edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder