15 Ocak 2016 Cuma

SOSLU FIRIN HİNDİ/ et yemekleri

Yeni yıl hazırlıklarının ardından alıcısı çıkmayan tüm hindiler parça hesabı market reyonlarında yerini alıyor ve bizim gibi küçük ailelere gün doğuyor. Hindi but veya hindi kanat'tan yapabileceğiniz tarifim de işte böyle doğ du!


Malzemeler; 2 adet hindi kanat veya but, 1/2 bardak soya sosu, 1/2 bardak bal, 2 baş sarımsak, 4 dal pırasa 2 adet patates, zeytinyağı, tuz, karabiber, kişniş, kimyon, kekik


Birer tatlı kaşığı kimyon ve kişniş tohumunu havanda dövdükten sonra taze kekik, tuz ve karabiberle harman layın. Çok az zeytinyağı ilavesiyle çırptığınız karışımı buzdolabından yeni çıkarıp çizikler attığınız hindi parçala rına fırçayla sürün. Soğuk hindi etini derileri çıtır çıtır kızarana dek 10 dakika mühürleyin. Bir kapta 1-2 diş ezilmiş sarımsak, bal ve soya sosunu çırparak etin sosunu hazırlayın. Fırın kabının dibine irice doğradığınız pırasa (soğan da olabilir), patates ve ikiye böldüğünüz sarımsak başlarını yerleştirin. Üzerine hazırladığınız sosa iyice buladığınız hindileri yerleştirip 1 saat civarında marine edin. 200 derecede ısıttığınız fırında  30-40 dakika üzeri kapalı olarak pişirdikten sonra açık olarak kızarana dek 15-20 dakika daha fırınlayın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder