21 Ocak 2016 Perşembe

ÇATALLI KURABİYE/ tatlılar

Merak etmeyin, bu tarif "alakaya çay demlemek" ya da "rejim bozmak" için değil! Halamın lezzetli spesiyalini sizlerle paylaşmak istedim sadece..

Malzemeler; 1 bardaktan bir parmak az pudra şekeri, 2 adet yumurta sarısı, 1 silme çay kaşığı karbonat, 250 gr oda sıcaklığında tereyağı, aldığı kadar un


Tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelene dek mikserle çırpın. Yumurta sarıları ve karbonatı ilave e derek bir kez daha çırpın. Elinize yapışmayacak kıvama gelene dek un ilavesiyle yoğurun. Ki halamın ölçüsü ne göre bu oran 22-23 kaşık una tekabül ediyormuş. Hamuru tezgahta açıp bardak ağzı ile yuvarlaklar kesin. Çatalla izler yaparak dekore ettiğiniz kurabiyeleri yağlanmamış( çünkü kurabiyeler çok yağlı) fırın tepsisine alıp 180 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder