1 Ocak 2016 Cuma

TURŞU KAVURMA/ sebze yemekleri

Malzemeler; 1 kg. yeşil fasulye turşusu, 1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber, 1 adet kuru soğan, 2-3 adet pırasa, zey tinyağı

Bu Sinop klasiği yemeği yapmak için önce fasulye turşularını iyice sıkıp kuruttuktan sonra ufak doğrayın. Bir tavada zeytinyağını kızdırıp önce toz kırmızıbiberi tavaya dökün. Biberi yakmadan kavurduktan sonra turşuları ilave edin. Turşular kızarıncaya dek karıştırarak kavurun. İnce kıydığınız soğan ve pırasa ilavesiyle kavurmaya devam edin. Yağını süzerek servis tabağına aldığınız kavurma ılık veya soğuk olarak servis edile bilecek bir meze haline gelmiştir, afiyet olsun.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder