4 Ocak 2016 Pazartesi

YULAFLI PANKEK/ kahvaltılık

Yeni Yıl, yeni dilekler ve kararlar...Yine, yeniden rejime başlıyorum, bu tarzda tarifler sizi bekliyor!

Malzemeler; 100 gr yulaf kepeği (veya ezmesi), 1 paket kabartma tozu, tarçın, 100 ml süt, 1 adet yumurta, tereyağı, 1 tutam tuz (Tabii buğday kepeğinden de yapabilirsiniz. Eğer daha klasik kahvaltıcı iseniz karabiber ve kırmızı biber ekleyebilir, reçel gibi tatlı bir ürünle tüketecekseniz vanilya ilave edebilirsiniz)


Eğer kepeğiniz yoksa yulaf ezmesini tuz ilavesi ile rondodan geçirin. Kabartma tozu, tarçın ve vanilya ile karış tırın. Süt ve çırpılmış yumurta ekleyerek iyice harmanlayın. Tavayı çok az tereyağı ile fırçalayıp kaşıkla karışım dan ekleyin. Pankeklerin her iki yüzü gözenekli ve kabarık olana dek pişirip servis edin, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder