8 Nisan 2012 Pazar

KURUYEMİŞLİ YULAFLI KURABİYE /tatlılar

Malzemeler; 1 kase ruşeym, 1 kase yulaf ezmesi, yarım kase kuru kayısı, 1/4 kase antep fıstık ve çekirdek, 1 paket vanilya, 1 çay kaşığı tuz, sıvı yağ, 1-2 adet yumurta, 2-3 kaşık toz şeker, 2-3 kaşık bal

Kuru kayısıları küp küp doğrayın. Bütün malzemeleri derin bir kapta karıştırın. Bal ve şeker miktarını ağız tadınıza göre, yumurta miktarını ise karışımın akışkanlığına göre kendiniz saptayabilirsiniz.  Dondurma kaşığı ile aynı büyüklükte hazırladığınız topları fırın kabına dizip üzerlerine bardakla bastırıp düzeltin. 180 derecede 25-30 dakika pişirin.

2 yorum:

  1. deniyecegim,
    yulaf bal ve kuruyemis cok mukemmel bir uclu ,diette ve diyet disinda hergun tukettigim .

    Bali arttirir yada yaninda seker yerine sukraloz denilen bitkisel kaloriziz tatlandirici kullanabirz seker yerine. Ben sagligim yerinde iken sekeri tamamen kestigim icin sansliyim .

    storecxdotcom

    YanıtlaSil
  2. http://www.storecx.com da benim store um

    YanıtlaSil