20 Mart 2015 Cuma

YENGEÇ KÖFTESİ/ et yemekleri

Malzemeler; 1 paket (250 gr) yengeç veya ıstakoz surumi, 1 adet yumurta, 4 dal taze soğan, 1/2 de met maydanoz, 1 kaşık mayonez, 1 tatlı kaşığı hardal, 1 kaşık soya sosu, karabiber, pul biber, çok az tuz, 3 dilim ekmek kırıntısı, kızartmak için bitkisel yağ

Norveç'in ünlü "Crab cake" nam'ı diğer yengeç köftesinin yalancı versiyonu diyebiliriz bu tarife. Ger çek yengeç etini kim bulmuş da biz kaybettik deyip surumi denen hazır ürünle yola çıktım. Yüzde yüz yengeç eti değil tabii ama;  keçinin olmadığı yerde koyunla idare edince de gayet lezzetli bir yemek elde ediliyor.

Surumi rulolarını küçük doğrayıp karıştırma kabına alın. Kıydığınız taze soğan ve maydanozu ilave edin. Mayonez, hardal, soya sosu, ekmek kırıntısı ve yumurtayı ekleyip karıştırın. Eğer varsa soya sosu yerine worcestershire sosu kullanabilirsiniz. Baharatlarla tatlandırıp eti ezmeden harmanlayın. Karışımı bir saat kadar buzdolabında dinlendirin. Harcı köfte şekline getirip az yağlı kızgın tavada her iki yüzlerini kızartın.

1 yorum: