14 Mart 2012 Çarşamba

ANKARA TAVASI /et yemekleri

Malzemeler; 600 gr kemikli kuzu kol, 2 adet kuru soğan, 4 diş sarımsak, 1 defneyaprağı, 1 kaşık salça, ¾ paket arpa şehriye, 2 adet domates, 3 adet yeşil biber, 1 adet kırmızı biber, tuz, karabiber, sıvıyağ, tereyağı

Etin sıvıyağda her iki tarafını mühürleyin. Üzerine doğranmış soğanları, çentilmiş sarımsakları, salça, defne, tuz ve karabiberi ekleyin. Düdüklü tencerenizin et programında su ilavesiyle pişirin. Arpa şehriyeyi bir tencerede tereyağı ile altın rengi alana dek kavurun. Şehriyeyi servis yapacağınız fırın kabına yayıp üzerine et suyunu dökün. Parçaladığınız etleri yerleştirip dilim domates ve biberlerle süsleyin. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 45 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder