14 Mart 2012 Çarşamba

SEBZE DOLMASI /sebze yemekleri

Bu tarif benden..İthal renkli biberlerle daha albenili bir sunum oluyor. Ancak blog için hazırlarken onlardan bulamamıştım. İçi için kullanılan sebzeler de farklı renk yelpazesi ile çeşitlendirilebilir, tavsiye ederim.(örn: havuç, bal kabağı)

Malzemeler; 4 adet kırmızıbiber, 1 avuç taze fasulye, 1 adet kuru soğan, 1 adet kabak, 2 avuç bezelye, 1 demet nane veya dereotu, 1/2 çay bardağı kuş üzümü ve dolmalık fıstık, tozşeker, tuz, zeytinyağı, karabiber, 1 bardak sıcak su

Biberleri ortadan ikiye bölüp temizleyin. Kaynar suda 5 dakika kaynatıp çıkarın. Diğer sebzeleri ince doğrayın. Zeytinyağında önce kuru soğanları, daha sonra da dolmalık fıstıkları çevirin. Kızarınca sebzeleri,şeker,tuz ve karabiberi ilave edin. 1 bardak sıcak su ilavesi ile 10–15 dakika pişirin. Kuş üzümünü ilave edin. Kıyılmış naneleri sebze karışımına ekleyip 2–3 dakika daha pişirin.edin. Biberlerin içini sebze karışımı ile doldurup fırın tepsisine dizin. Tepsiye 1 bardak su ve zeytinyağı koyarak üzerini folyo ile kapatın ve 180 derecede yaklaşık 30 dakika pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder