14 Mart 2012 Çarşamba

PANZANELLA SALATASI /salata+zy.yemekler

Malzemeler; 2 adet közlenmiş kırmızıbiber, 2–3 adet soyulmuş domates, 1 adet salatalık,
1 adet kırmızı soğan, karışık yeşillik, 4 dilim ekmekten hazırlanmış kruton, istenirse parmesan
Sos; 3–4 diş sarımsak, 3 adet ançüez filetosu, 50 gr kapari, zeytinyağı, sirke, karabiber

İşte bir İtalyan klasiği. Malzemelerde ne var sanki? Hep yaptığımız salata diyebilirsiniz. Ancak sosu ile çok değişik ve lezzetli bir tat yakalayacaksınız. Kırmızıbiber, domates, (onun yerine 2 avuç çeri domates de kullanabilirsiniz) salatalık, kırmızı soğan ve yeşilliği istediğiniz formda doğrayıp hazırlayın. Bütün sos malzemelerini blendırdan geçirip salatanın üzerine ekleyin. Kruton ve parmesan ile süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder