14 Mart 2012 Çarşamba

DARÜZZİYAFE KÖFTESİ /et yemekleri

Malzemeler; 400 gr yağlı dana kıyma, 200 gr tavuk eti, 100 gr mantar, 2 adet kuru soğan, 4 dilim bayat ekmek, 1 adet yumurta, 1 yufka, 1 çay bardağı şamfıstığı, ½ demet maydanoz, yenibahar, kekik, kimyon, karabiber, pul kırmızıbiber, fesleğen, tuz, 1 kaşık tereyağı

Kıyma bir kaba aktarılır. Tavuk eti, mantar ve soğanlar robottan geçirilip kıymaya eklenir. Harca yumurta, öğütülmüş ekmek içi. doğranmış maydanoz ve baharatlar ilave edilerek iyice yoğrulur. 1çay bardağı şamfıstığı ilavesiyle parçalamadan tekrar yoğrulur. Yufka yarım katlanarak masaya yayılır.Köfte harcı yufkanın düz kısmında uzunlamasına yerleştirilip yufkanın yanları kapatılarak rulo şeklinde sarılır. Rulo ikiye kesilip buzdolabında birkaç saat veya buzlukta 20 dakika dinlendirilir. Dinlenen köfteler kalın dilimler halinde kesilir. Tereyağı ile yağlanan ısıtılmış tavada arkalı önlü kızartılır. (Şişe geçirilerek ızgarada da pişirilebilir.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder