29 Mart 2012 Perşembe

ETLİ AYVA DOLMASI / sebze yemekleri

Malzemeler; 6 adet ayva, 250 gr kuzu kuşbaşı et, 1/2 bardak pirinç, 1 bardak üzüm pekmezi, 1 tatlı kaşığı tarçın. karabiber, tuz, 1 demet dereotu, 1/2 bardak ceviz

Ayvaları kabuklarıyla yıkayıp ekvatorundan ikiye bölün. Ayvalar küçükse 1/4 ünü kapak olarak kesin. Tabanlarını tencerede düz durması için düzeltip içlerini oyun. Hazırlanan ayvaları tencereye dizip az su ilavesi ile yumuşayıncaya kadar pişirin. İç harcı için küçük doğradığınız etleri yağsız tavada suyunu çekene dek pişirin. Yıkanıp süzülen pirinçler,baharatlar,iri çekilmiş cevizler ve kıyılmış dereotu ile etleri karıştırarak iç harcını hazırlayın. Harç ile ayvaların içlerini doldurup üzüm pekmezini üstlerine gezdirin. Tüm malzemeler iyice pişinceye dek tekrar ocağa alın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder