Google+ Followers

14 Mart 2012 Çarşamba

HURMALI BEZE PASTASI /tatlılar

Malzemeler; Beze pastası: 6 yumurta akı, 1,5 bardak pudra şekeri, 5 kaşık toz şeker, 1 adet vanilya çubuğu(veya 1 paket vanilin), 1 kaşık buğday nişastası, 1 tatlı kaşığı sirke
Hurmalı iç: 4 adet olgun Trabzon hurması, 3 kaşık tereyağı, 1 adet tarçın çubuğu, 4 kaşık kahverengi şeker, 100 ml krema, zevke göre 3 kaşık viski

Oda sıcaklığındaki 6 yumurta akını mikserle en yüksek devirde çırpın. Kar gibi olup kabı çevirdiğinizde akmayacak hale gelince devri biraz düşürün ve 1 bardak pudra şekerini hep ikişer kaşık ilavesiyle çırpıp yedirerek ekleyin. Aynı mantıkla toz şekeri de ekleyin. Ayrı bir kapta buğday nişastası, vanilya çubuğunun çekirdekleri ve kalan yarım bardak pudra şekerini karıştırın. Bu karışımı yumurta akına söndürmeden eklemek için bir spatulayla kenardan ortaya doğru kararak yedirin. Son olarak sirkeyi dağıtarak döküp aynı şekilde dikkatlice karıştırın. Yağlı kağıt yerleştirilmiş fırın tepsisine yaklaşık 10*20 cm.lik 4 alanda karışımı yayın ve spatula ile düzeltin. Önceden 150 derecede ısıtılmış fırında alt ve üst pişirme ile 2 saat pişirin.


4 adet hurmayı soyup doğrayın. Tereyağını erittiğiniz tavaya hurmaları ekleyin. Daha sonra tarçın çubuğu ve kahverengi şekeri ekleyip 3–5 dakika karıştırın ve altını kapatın. Tatlının servisine 5 dakika kala tavanın altını açıp tarçın çubuğunu çıkararak kremayı ekleyip karıştırın. Soğumuş bezelerden 2 tanesini servis tabağına yerleştirip hurmalı harcın yarısını birine, diğer yarısını da öbürüne sürün. Diğer 2 beze ile kapatarak nefis pastalarınızı tamamlayın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder