29 Mart 2012 Perşembe

TOKAT MANTISI /makarna+pilavlar

Malzemeler; 200 gr un, 2 adet yumurta, 1 çay bardağı süt, 150 gr orta yağlı kıyma, 2 diş sarımsak, 1/2 demet maydanoz, 1 kaşık tereyağı, tuz, su / sunum: sarımsaklı yoğurt, tereyağı, kuru nane, pul biber, kimyon, kekik

Artık "hamur açamadığım için mantı yapmıyor, dışarda yiyiyorum" jargonuna son! İnanılmaz pratik, kolay ve açma mantı kadar lezzetli bir tarif. Mutlaka deneyin.
Bir tavada tereyağını eritip kıyılmış sarımsak ve maydanozlarla birlikte kıymayı kavurun. Tuz ve baharatlarla tatlandırın. Çukur bir kapta un, yumurta, süt ve bir tutam tuzu iyice çırpın. Bulamaç halindeki karışımı bir torbaya aktarın. Huni şeklinde sıkıp ucunu hamurun çok ince akması için çok az kesin. Torbadaki karışımı geniş ve derin bir tencerede kaynayan suya ince iplik şeklinde ve her tarafına dağılacak şekilde sıkın. Hamur ları 5 dk. haşladıktan sonra kaşıkla suyundan da alarak kıymalı karışıma ekleyin. Karışımı tekrar ocağa alarak bir taşım daha kaynatın. Sarımsaklı yoğurt, kızdırılmış yağ ve keyfe keder baharatlarla sıcak sıcak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder