29 Mart 2012 Perşembe

MARUL SARMA /mezeler

Malzemeler; 1 veya 2 marul, 6 dilim jambon, 40 gr çam fıstığı, 40 gr kapari, 4 adet kurutulmuş domates, 4-5 dal fesleğen, 400 gr lor peyniri, 1 adet limon suyu, 1 tatlı kaşığı bal, zeytinyağı, tuz, karabiber


Marullardan 16 adet büyük yaprak kopartın. Kaynar tuzlu suda blanşe edip soğuk sudan geçirin. Jambon, fıstık, kapari, domates, peynir ve fesleğen yapraklarını robotta püre haline getirin. Marul yapraklarına hazırlanan içten bir tatlı kaşığı koyup kenarlarını içe kıvırarak rulo yapın. Servis tabağına yerleştirdiğiniz marul sarmaların üzerine limon suyu, bal, zeytinyağı, tuz ve karabiberden hazırladığınız sosu döküp limon dilimleri veya kapari ile süsleyerek servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder