14 Mart 2012 Çarşamba

PATATESLİ RAVİOLİ /sebze yemekleri

Malzemeler; Patates hamuru/ 600 gr haşlanmış patates, 30 gr tereyağı, 3 adet yumurta sarısı, 50 gr nişasta, tuz, muskat, irmik
Dolgu/ 150 gr arpacık soğanı, 2–3 diş sarımsak, 400 gr hindiba veya kuzukulağı,  100 gr jambon,  ½ demet maydanoz, 70 gr tereyağı, 20 gr dolmalık fıstık, 20 gr parmesan peyniri, tuz, karabiber, tozşeker, 1 yumurta sarısı

Patatesleri kabuklarıyla birlikte fırın kâğıdı serilmiş tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında patateslerin büyüklüğüne göre 1–1,5 saat pişirin. Ilıyınca kabuklarını soyun. Patatesleri bir kaba alıp ezin. Isıtılmış tereyağı, yumurta sarıları ve nişasta ile karıştırın. Tuz ve muskatla tatlandırın. Hamuru biraz nişasta serpilmiş tezgâhta yoğurup ikiye bölün. Hamur parçalarını sırasıyla iki tabaka fırın kâğıdı arasında 3 mm. incelikte açın. Üst fırın kâğıdını kaldırıp yuvarlak bir kalıpla daireler kesin. Spatül yardımıyla kâğıttan ayırıp irmik serpilmiş tepsiye yerleştirin.

Dolgu için 30 gr tereyağı eritilmiş tencerede doğranmış soğan ve sarımsaklar ile dolmalık fıstıkları kavurun. Doğranmış hindiba (veya kuzukulağı) tuz, karabiber ve 1 tutam şekeri ekleyerek kapağı açık olarak 5 dakika pişirin. Doğranmış maydanoz, kıyılmış jambon ve parmesanı ekleyip bir taşım daha pişirin. Son yumurta sarısını çırpın ve hamur dairelerinin yarısının üstüne fırçayla sürün. 1 çay kaşığı dolgudan ortalarına koyun.
Kalan hamur dairelerini üstlerine kapatıp kenarlarını bir çatalla bastırın. Hazırlanan raviolileri irmikli tepside muhafaza edin. Kalan sebzeli dolguyu 70 gr tereyağı ilavesi ile bir tencerede ısıtıp servis tabağına alın. Raviolileri kaynar tuzlu suda 3–4 dakika kaynatarak süzün ve sosun üzerine yerleştirerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder