14 Mart 2012 Çarşamba

ISPANAKLI RULO /mezeler

Malzemeler; 750 gr ıspanak, 1 kaşık un, 4 kaşık buğday nişastası, 100 gr labne, 2 kaşık mayonez, 1 kaşık yoğurt, 5 adet yumurta, 100 gr somon füme, tuz, karabiber, muskat

Yıkanıp süzülen ve sapları ayıklanan ıspanakları robotta püre haline getirin. 5 adet yumurtayı bir kapta çırpın. Başka bir kapta un, buğday nişastası, tuz, karabiber ve muskat rendesini harmanlayın. Ayrı bir yerde mayonez, yoğurt ve labne peyniri karıştırın. Ispanak püresi, çırpılan yumurtalar ve unlu karışımı özdeşleşene kadar büyük bir kasede karıştırın. Karışımı yağlı kâğıt serilmiş tepsiye ince bir dikdörtgen şeklinde yayıp önceden 150 derecede ısıtılmış fırına verin. 20-25 dakika pişirin. Beze sararak soğutun. Soğuyunca tezgaha ters çevirerek alüminyum kağıt üzerine alın. Üzerine önce labneli karışımı sürüp üstüne somon füme dilimlerini yerleştirin. Folyo ile rulo yapıp buzdolabında bir gece bekletin. Dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder