14 Mart 2012 Çarşamba

GAVŞAK /yerel yemekler

Gavşak aslında kurutulmuş taze fasulye anlamına geliyor. Karadeniz yöresinde aynı zamanda yemeğinin adı. Yufka ekmeğine sararak yemenin de çok lezzetli olduğu söyleniyor.

Malzemeler; 250 gr kurutulmuş taze fasulye, ½ bardak iri bulgur, 1 adet soğan, 5–6 adet kurutulmuş domates ve kırmızıbiber, sıvıyağ ve tuz, istenirse 1 kaşık salça

Fasulyeleri kaynar suda iyice haşlayıp süzün. Kıyılmış soğanı yağda pembeleşinceye dek kavurun. Başka bir yerde sıcak suda yumuşattığınız kuru domates ve biberleri doğrayıp ekleyin. Birkaç dakika daha kavurduktan sonra fasulye, tuz ve bulguru ilave edin. Üstünü örtecek kadar su ilavesi ile pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder