Google+ Followers

14 Mart 2012 Çarşamba

KEREVİZ PÜRESİ /mezeler

Malzemeler; 3 adet kereviz, 3 diş sarımsak, sızma zeytinyağı, tuz, karabiber, muskat, parmesan peyniri, 1 avuç zeytin, 3–4 ceviz, kereviz yaprakları

Kerevizleri soyup 4 parçaya ayırın. Yaklaşık 25 dakika haşlayın. Pişmesine 8 dakika kala 3diş sarımsağı kabuğuyla suya atın. Kerevizleri mutfak robotuna atın, sarımsakları da kabuğundan ayırıp ekleyin. 7-8kaşık haşlama suyu ilavesi ile robotta püre haline getirin. 3 kaşık sızma zeytinyağı, parmesan peyniri, (ben keş kullandım, dokusu parmesana benziyor.Ancak tuzlu olduğundan tuz eklerken dikkatli olmak lazım) tuz, karabiber ekleyin. Muskat rendeleyip robotu bir tur daha çalıştırın. Taze kereviz yaprakları, zeytin ve ceviz ile servis edin. Ben hafif bir öğle yemeği olarak ekmeğe sürüp yemeyi tercih ediyorum. Ama ailede başka kereviz severler varsa balık ve et yemeklerinin yanına da çok yakışacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder