14 Mart 2012 Çarşamba

FIRINDA EKŞİLİ PAZI SARMA /sebze yemekleri

Niye pazı dediğinizi sorar gibiyim. Çünkü en çok pazıyı seviyorum. Tabii ki bu yemeği klasik olarak yapraktan da yaparsanız muhteşem olur. Bir de fotoğrafıma açıklık getireyim. Yemek o kadar lezzetliydi ki fotoğrafını çekmek ancak öbürsü gün aklıma geldi….

Malzemeler; 2 bağ pazı, 500 gr. orta yağlı dana kıyma, 2 kaşık salça, (size bırakıyorum, ben hep biber salçası kullanırım) 1–1,5 bardak pirinç, 2 adet kuru soğan, 2 adet domates, tuz, karabiber, pul biber, 1 kaşık limon tuzu, tereyağı, fındık yağı


Büyük bir fırın tepsisinde salça ve fındık yağı ocakta kavrularak sos hazırlanır. Yıkanan pirinç derin bir kaba alınır. Üzerine kıyma, küp doğranmış kuru soğan ve domates ile baharatlar ekle nir. Limon tuzu 1 bardak sıcak suda eritildikten sonra ilave edilir. Malzemeler harmanlanarak iç harç hazırlanır. Kaynar suya sokulup çıkarılan ve damarları alınan pazı yapraklarına bolca harç yerleştirilip rulo şeklinde sarılır. Yaprakların uç kısmı içe doğru itilerek kapatılır. Hazırlanan dolmalar soslu fırın tepsisine tek sıra halinde dizilir. 200derecelik fırında çok az su ilavesi ile pişmeye bırakılır. Kızarmaya başlayan dolmaların üzerine tereyağı sürülerek pişirmeye devam edilir. Bence sarımsaklı yoğurtla servis edilir.  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder