14 Mart 2012 Çarşamba

GÖBEK DOLMA /sebze yemekleri

Malzemeler; 350–400 gr orta yağlı kıyma, 1 orta boy sarmalık lahana, 3 avuç pirinç, 2 adet domates, 1kaşık salça, 1 adet kuru soğan, tuz, karabiber, tereyağı veya zeytinyağı, ½ limon suyu

Lahananın dış yapraklarını ayıklayıp yıkayın. Lahananın kök kısmından kapak çıkartın. Kenarlarında 5 kat yaprak kalacak şekilde göbek yatağını ve iç yapraklarını çıkartın. Kıyma, kıyılmış soğan,küp domates, salça, pirinç ve baharatlar ile hazırlanıp karıştırılmış iç ile lahananın  oyuğunu doldurun. Kapağı üstüne kapatıp ters çevirerek tencereye yerleştirin. Üzerine 2 bardak kaynar su döküp tercih ettiğiniz yağ ve limon suyu ilavesi ile orta ateşte pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder